"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

Strokovni posvet o raku debelega črevesa in danke "Zgodnje odkrivanje – odločitev, ki rešuje življenje"


STAklub Slovenske tiskovne agencije v mednarodnem mesecu osveščanja o rakih prebavil pripravlja strokovni posvet o raku debelega črevesa in danke naslovom "Zgodnje odkrivanje – odločitev, ki rešuje življenje".


S sogovorniki se bomo srečali v spletnem pogovoru, ki ga boste lahko spremljali na povezavi, v torek, 19. marca 2024, ob 12. uri.

Rak debelega črevesa in danke je bolezen z visoko obolevnostjo in umrljivostjo. Je med pogostejšimi oblikami raka tudi v Sloveniji, saj na leto pri nas zboli več kot 1300 ljudi. Za pljučnim rakom je drugi najpogostejši vzrok smrti zaradi raka. Rak debelega črevesa in danke je ozdravljiv, če je odkrit zgodaj, zato je zelo pomembno, da prepoznamo prve znake in takoj poiščemo zdravniško pomoč.

O bolezni in o tem, kako jo prepoznati, diagnosticirati in zdraviti, pa tudi o podpori bolnikom in drugih vprašanjih povezanih z rakom debelega črevesa in danke bodo v virtualnem pogovoru spregovorili:

prof. dr. Janja Ocvirk, dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana
prim. Zdenko Kikec, dr. med., Splošna bolnišnica Slovenj Gradec
Ivka Glas, predsednica Združenja EuropaColon Slovenija
Marko Tadejević, bolnik z osebno izkušnjo raka

Posnetek pogovora, ki ga bo vodila Sanja Gornjec, STA, bo v video servisu STA na video.sta.si na voljo tudi za kasnejši ogled.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!


Organizatorji dogodka: EuropaColon Slovenija, STA in podjetje Medis d.o.o.
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio