"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

Tudi letos v znamenju vijoličaste!

Tudi letošnji tretji četrtek v novembru je bil že tradicionalno posvečen raku trebušne slinavke in nadaljuje se lani začeta kampanja Skupaj smo v tem! Ime ni izbrano naključno, saj nezavidljivo stanje na področju tega raka lahko izboljšamo samo s skupnimi napori. In kaj smo delali letos, ko naše delo močno zaznamuje epidemija?

Tudi letos smo nagovorili slovenske župane, da osvetlijo enega od objektov v svoji občini in s tem podprejo svetovno gibanje ozaveščanja o raku trebušne slinavke. Občine, ki so se odzvale, so navedene na naši internetni strani, vsem, ki so sodelovale, pa se iskreno zahvaljujemo!

Bovec (občinska stavba)   
MO Celje (Stari grad)   
Hrastnik (mestna tržnica)
Kamnik (stražni stolp Malega gradu)
Kočevje (deklica s piščalko)
Majšperk
MO Maribor (Mariborski grad)
MO Ljubljana (Mesarski most)
Moravče
MO Nova Gorica (občinska stavba)
Ormož (grad Ormož)
MO Ptuj (mestna tržnica)
Radovljica (občinska stavba)   

MO Slovenj Gradec (kulturni dom)
Šempeter-Vrtojba (Coroninijev dvorec)
Šentjernej (notranjost občinske zgradbe)





Zelo dejavni smo bili skupaj z vami na facebook strani, kjer je potekala kampanja Odeni se v vijolično. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam poslali vijolične motive iz svojega življenja in s tem prispevali k ozaveščanju!

O problematiki raka trebušne slinavke smo spregovorili v več televizijskih oddajah na RTV SLO, na POP TV in na TV AS Murska Sobota.

S predavanjem smo aktivno sodelovali na spletni konferenci o raku trebušne slinavke, ki jo je organiziralo Društvo ko-RAK.si.


© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio