"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

Predupokojitveni seminar za svoje sodelavce

Po dveh letih pandemije je Ministrstvo za obrambo RS  na Debelem Rtiču organiziralo predupokojitveni seminar za svoje sodelavce, ki končujejo aktivno življensko obdobje. Seminar je potekal v času od 6.6. 2022 do 10.6.2022.




Na seminarju je sodelovalo tudi Združenje EuropaColon Slovenija z predavanjem o preventivnih programih za zgodnje odkrivanje rakov prebavil, ki žal postajajo v Sloveniji vse večji javnozdravstveni problem.Predavanje je izvedla dr. Ljubica Kolander Bizjak, član našega združenja in tudi ambasador programa Svit in ambasador preventive raka ter promotor zdravja na delovnem mestu Samo Podgornik pa je spregovoril o dobrobitu programa Svit in o nujnosti udeležbe, ko smo povabljeni v program, saj zgodnje odkrivanje rešuje življenje .



Udeležencem pa je razdelil tudi informativno gradivo združenja.

Udeleženci seminarja so dobili koristne informacije kako živeti v tretjem življenskem obdobju in kako premagovati težave, če se z njimi srečujejo kot na primer : Zdrava prehrana in skrb za zdravje v tretjem življenjskem obdobju; Preprečevanje padcev v starosti; Oblike pomoči za starejše v Republiki Sloveniji; Obvladovanje sprememb ob upokojitvi v partnerskem odnosu in družini; s programi za kakovostno življenje po upokojitvi; prepoznavanje demence in soočanje z njo.

Oblika seminarja je zelo koristna in želeti je le, da bi tudi ostali delodajalci  posnemali take oblike druženja.

© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio